Waterdruk - Foto's en Gedichten

Reeks: Water in Nederland

Fotografie : Majella van der Werf, Minco den Heijer
Tekstbijdrage : Kees Fens
Gedichten van 58 Nederlandse dichters (deze gedichten worden voorgelezen op cd)

Dit is het zesde deel uit de serie 'Water in Nederland'.

"De redactie heeft uit een eerste selectie van meer dan 200 gedichten over water uteindelijk 59 gedichten gekozen. Inhoud en sfeer van de gedichten en daarnaast de verdeling over zoveel mogelijk lokaties in Nederland hebben geleid tot de uiteindelijke keuze. De twee fotografen, Majella van der Werf en Minco den Heyer hebben recentelijk hun opleiding aan de St. Joost Academie met goed gevolg afgesloten. Beide fotografen hebben hun persoonlijke interpretatie aan de gedichten gegeven, zonder te willen vervallen in de wat clichématige opvatting: het beeld van de foto als illustratie bij het gedicht.
Op de CD wordt het werk van de overleden dichters gelezen door schrijver/criticus Tom van Deel, met uizondering van 'A foggy day in Rotterdam' van C.B. Vaandrager. Dit gedicht wordt gelezen door de Rotterdamse dichter/schrijver Frans Vogel. Mevrouw Droogleever-Fortuyn, onder het pseudoniem M. Vasalis kon om gezondheidsredenen niet zelf het gedicht 'Afsluitdijk' voorlezen. Kees Ouwens en Paul Gellings met respectievelijk 'Stel je maakt' en 'Zuidlaardermeer' waren door de uitgever niet te bereiken. Jacques Hamelink met 'Vinkeveenseplassen' schreef ons een briefje met de tekst: 'u kunt mijn gedicht gebruiken, mijn stem niet'. Deze vier gedichten zijn gelezen in de geluidsstudio van Clifford Scholten Amsterdam door de kinderboekenschrijver Jacques Vriens.
Dertig dichters waren bereid uit eigen werk voor te dragen. Hiervoor zijn wij ze zeer erkentelijk. De luisteraar zal onmiddelijk het verschil horen tussen de opnamen in de professionele studio en de opnamen op lokatie c.q. de dichter leest in de huiskamer of vanuit het tuinhuis. Ondank vele inspanningen is ons niets bekend geworden over de dichteres Josefien H.M Rooymans. Het gedicht 'Hij etste een rivier' is afkomstig uit Tirade 200, 1974 en wordt op de cd gelezen door Tom van Deel."

 

 

ISBN: 90-72971-48-5 / Prijs: € 34,50 (incl.CD)

BEGINOVER DUO / DUODE BOEKENBESTEL
Uitgave • Edition • Publication • Stg. Uitgeverij DUO / DUO - Rotterdam
Aad Speksnijder • Mathenesserlaan 304 • 3021 HW - Rotterdam • Netherlands
tel./fax: +31.10.4778529 • email: asduoduo@xs4all.nl